Årets gang i Egedal Kommune

2014 har været et begivenhedsrigt år. Dette gør sig også gældende i Egedal Kommune. I 2014 er der bl.a. sket indflytning i det nye rådhus og sundhedscenter, der har været besøg af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og meget andet. På nedenstående tidslinje kan læses nogle af de vigtigste historier fra årets løb i Egedal Kommune.

Måned for måned

 • Varmeværk gør klimabydel endnu grønnere
  Varmeværk gør klimabydel endnu grønnere

  Lavenergibydelen Stenløse Syd i Egedal bliver endnu mere grøn. Et nyt varmeværk leverer nemlig nu fjernvarme fra sol og biobrændsel til foreløbigt to boligselskaber i bydelen.

  For mere information se her.

 • Tip os om fejl med et snuptag på din mobil
  Tip os om fejl med et snuptag på din mobil

  Nu kan du nemt og præcist tippe Egedal Kommune om fyldte skraldespande, væltede skilte, bjørneklo, huller i vejen og meget mere. Tip os med den nye ’Tip Egedal’ app på din smartphone.

  For mere information se her.

 • Egedal får bedre og billigere gadelys
  Egedal får bedre og billigere gadelys

  Som en af de allerførste kommuner herhjemme, har Egedal Kommune overtaget al vejbelysning fra Dong Energy. Gevinsten er bedre og billigere lys på gader og stier. Og med en ny app til mobilen kan borgerne nemt melde fejl ind.

  For mere information se her.

 • Kommuner overvejer ny sø i Nordsjælland
  Kommuner overvejer ny sø i Nordsjælland

  Den nye by Vinge i Frederikssund og Ølstykke i Egedal bliver måske naboer til et kæmpe naturområde, hvis planerne om at genskabe Hagerup Sø realiseres. Foreløbigt er der sat penge af til en forundersøgelse.

  For mere information se her.

 • Skræmmekampagne skal jage fugle væk
  Skræmmekampagne skal jage fugle væk

  Egedal Kommune efterlyser flere borgere i Smørum, der har lyst at larme både morgen og aften for at skræmme store flokke af upopulære råger væk. Naturstyrelsen siger god for skræmmekampagnen.

  For mere information se her:

 • Ny borgerrådgiver får juridisk team bag sig
  Ny borgerrådgiver får juridisk team bag sig

  Egedal Kommune styrker sin borgerrådgiverfunktion. Det sker ved at give den nye borgerrådgiver et helt team af jurister bag sig, når han skal hjælpe borgere, der føler sig unfair behandlet.

  For mere information se her.

 • Bedre bygninger til borgerne
  Bedre bygninger til borgerne

  Målet med Egedal Kommunes nye ejendomsstrategi er at samle driften af de i alt 545 bygninger ét sted, så alle kan få mere ud af bygningerne. De 220.000 m2 bygninger skal udnyttes optimalt.

  For mere information se her

 • Egedal Kommune bliver røgfri arbejdsplads
  Egedal Kommune bliver røgfri arbejdsplads

  Egedal Kommune bliver røgfri arbejdsplads. Fra den 1. oktober kan medarbejderne ikke længere tage en smøg i pausen.

  For mere information se her.

 • 900 børn får gratis solhatte og UV-perler
  900 børn får gratis solhatte og UV-perler

  I april ruller Egedal Kommune en ny ’Sund Egedal’ forebyggelsespakke ud, der handler om solbeskyttelse, hvor især børn er udsatte. Som en del af pakken får i alt 900 børn i Egedal gratis solhatte og UV-perler.

  For mere information se her.

 • Frivillige åbner tre nye it-cafeer
  Frivillige åbner tre nye it-cafeer

  Torsdag den 3. april åbner den første af tre helt nye it-cafeer i Egedal Kommune. Cafeerne bliver organiseret af et nyt it-vejleder-korps, som består af 28 frivillige borgere, der vil hjælpe andre borgere med at blive mere digitale.

   For mere information se her.

 • Egedal får bronzemærke for mere økologi
  Egedal får bronzemærke for mere økologi

  Fødevareminister Dan Jørgensen har givet Egedal Kommunes Madservice det økologiske spisemærke i bronze, fordi en tredjedel af maden til over 800 borgere nu er baseret på økologiske råvarer.

  For mere information se her

 • Ny dresscode for arbejdstøj i Egedal
  Ny dresscode for arbejdstøj i Egedal

  Flere hundrede ansatte i Egedal Kommune har fået flot nyt arbejdstøj fra Berendsen, Orloff og Mascot, der er langt bedre og mere funktionelt end det gamle. Og så koster det mindre. Tøjbudgettet bliver syet ind med omkring en halv million kroner.

  For mere information se her

 • Digital Post kommer helt ud til dig
  Digital Post kommer helt ud til dig

  Onsdag den 7. maj vil 270 medarbejdere og frivillige fra 13 kommuner møde borgerne på torve, stationer, butikker og andre steder for at fortælle om, hvordan de kan tilmelde sig Digital Post.

  For mere information se her.

 • Nyhedsbrev informerer om lærernes arbejdsvilkår
  Nyhedsbrev informerer om lærernes arbejdsvilkår

  Egedal Lærerkreds mener ikke, at lærerne ved nok om deres nye arbejdsvilkår efter 1. august, når skolereformen træder i kraft. Nu har Egedal Kommune etableret et nyhedsbrev, der forsøger at besvare de fleste spørgsmål.

  For mere information se her.

 • Postkort og mobiler skal bekæmpe bjørneklo
  Postkort og mobiler skal bekæmpe bjørneklo

  Egedal Kommune sender nu ’påmindelser’ i form af postkort ud til 298 borgere, der har den upopulære plante på deres grund. Alle borgere opfordres til at anmelde nye forekomster af bjørneklo på ’Tip Egedal’ app’en til mobilen.

  For mere information se her.

 • Festival: Børn bliver udnævnt til væbnere
  Festival: Børn bliver udnævnt til væbnere

  Søndag den 8. juni fejrer Egedal Kommune renæssancefestivalen ’Svenske Slaget i Smørum’, hvor modige bønder i 1659 nedkæmpede brutale svenske lejesoldater. Og i år kan alle børn blive trænet i væbnerskole for at blive udnævnt til ’Væbnere af Egedal’.

  For mere information se her.

 • Egedals nye spejderhytte er et smukt multihus
  Egedals nye spejderhytte er et smukt multihus

  Spejderhytter rimer sjældent på lækker arkitektur og lavenergi. Men sådan er Egedal Kommunes nye spejderhytte, der er et multihus for alle borgere, der har brug for et sted at mødes – tæt på naturen.

  For mere information se her.

 • Alle lærere på uddannelse i inklusion
  Alle lærere på uddannelse i inklusion

  De næste to år kommer alle 1.000 lærere og pædagoger i Egedals folkeskoler på efteruddannelse i inklusion. Byrådet har foreløbigt afsat 8 millioner kroner til projektet, der vil give medarbejdere nye værktøjer at arbejde med i forhold til børn med særlige behov

  For mere information se her.

 • Færre borgere klager over handicap-afgørelser
  Færre borgere klager over handicap-afgørelser

  Gennem de seneste 15 måneder er antallet af klager over afgørelser på handicapområdet faldet markant i Egedal. Nu bliver sagsbehandlingen i Center for Social Service yderligere styrket med ekstra værktøjer, der forbedrer rutiner og økonomistyring.

  For mere information se her.

 • Egedal fanger rotter uden brug af gift
  Egedal fanger rotter uden brug af gift

  Egedal Kommune har iværksat et pilotprojekt i Ølstykke by, hvor rotterne på effektiv vis fanges i højteknologiske rottefælder - uden brug af gift.

  For mere information se her.

 • Borgerne stemmer om ny sundhedspolitik
  Borgerne stemmer om ny sundhedspolitik

  Mere end tusind har stemt om, hvilke temaer Egedal Kommunes nye sundhedspolitik skal vægte højt i samspil med de traditionelle forebyggelsespakker. Mobning, ensomhed og cykelstier fik langt flere stemmer end rygning og alkohol.

  For mere information se her.

 • Borgere filmede sig til nyt kulturhus
  Borgere filmede sig til nyt kulturhus

  Et halvt hundrede borgere i Egedal satte sig sammen for at udvikle kreative idéer til hvordan det nye kulturhus i Stenløse Rådhus skal være. I alt otte fremtidsscenarier blev videofilmet, og indgår i den plan, som Byrådet skal godkende i september.

  For mere information se her.

 • Parat til fremtidens økonomiske udfordringer
  Parat til fremtidens økonomiske udfordringer

  Med en ny langsigtet plan vil Egedal Kommune skabe et økonomisk råderum på 125 mio. kr. til stigende udgifter i fremtiden.

  For mere information se her.

 • Egedal har fremgang som erhvervsvenlig kommune
  Egedal har fremgang som erhvervsvenlig kommune

  Dansk Byggeri har netop offentliggjort deres årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, og Egedal Kommune er på vej op ad listen.

  For mere information se her.

 • Nyt grønt boligbyggeri i Ølstykke
  Nyt grønt boligbyggeri i Ølstykke

  Det nuværende Ølstykke Rådhus er blevet solgt til Ølstykke almene Boligselskab, der bygger 87 nye boliger til familier og seniorer på rådhusgrunden.

  For mere information se her.

 • Rådhus får mere trafiksikker vej med nyt vejnavn
  Rådhus får mere trafiksikker vej med nyt vejnavn

  Politikerne foreslår, at omdøbe vejen ved det nye rådhus til Dronning Dagmars Vej. I de kommende måneder bliver vejen mere trafiksikker med en krydsningshelle til supercykelstien og en vejomlægning omkring det ’skarpe hjørne’.

  For mere information se her.

 • Egedal går nye veje for at reducere energi og CO²
  Egedal går nye veje for at reducere energi og CO²

  Politikerne i Egedal har besluttet, at droppe vindmøller og gå nye veje for at reducere energiforbruget og CO²-udledningen frem mod 2020.

  For mere information se her.

 • Lejeboliger i Smørum Rådhus
  Lejeboliger i Smørum Rådhus

  Egedal Kommune har nu skrevet kontrakt med Domea, der vil opføre 86 meget bæredygtige og fleksible boliger i og omkring Smørum Rådhus. Dermed er begge de ’gamle’ rådhusgrunde i Ølstykke og Smørum solgt til almene boliger.

  For mere information se her.

 • Skolerne i Egedal er klar til start
  Skolerne i Egedal er klar til start

  82 nyansatte lærere, indretning af arbejdspladser og fire flotte hjemmesider til de nye skoledistrikter. Egedal Kommune har gjort alt, hvad der er muligt for at blive klar til skolestart.

  For mere information se her.

 • Børnegruppen.dk går i luften
  Børnegruppen.dk går i luften

  Hjemmesiden børnegruppen.dk bliver centrum for projektet ’Delebørn – hele børn’, der skal styrke indsatsen for skolebørn med skilte forældre over de næste fire år.

  For mere information se her.

 • Kunstværk skaber bud på kulturen
  Kunstværk skaber bud på kulturen

  En farverig skulptur rejser de kommende uger rundt i Egedal Kommune med det formål at blive overtegnet med borgernes bud på en ny kultur- og fritidspolitik.

  For mere information se her.

 • Børnehaver får økologisk frokost fra Fru Hansen
  Børnehaver får økologisk frokost fra Fru Hansen

  Et flertal i Egedal Byråd har nu besluttet, at det fra 1. januar bliver ’Fru Hansens Kælder’, der skal levere overvejende økologisk frokost til 15 daginstitutioner.

  For mere information se her.

 • Budgetaftale skal skabe økonomisk råderum
  Budgetaftale skal skabe økonomisk råderum

  Egedal Byråd har indgået en aftale om de næste års budget, hvor der er enighed om en stram økonomisk politik, der skaber balance og giver råderum til nye investeringer i fremtiden.

  For mere information se her.

 • Renovering af Boesager svømmehallen
  Renovering af Boesager svømmehallen

  Taget over svømmehallen på Boesagerskolen i Smørum er blevet udskiftet og efterisoleret. Udover det nye tag har svømmehallen fået ny dampspærre, energibesparende belysning og kan desuden se frem til at få energivenlige vinduer.

  For mere information se her.

 • 1000 små og store skridt sparer 16 procent energi
  1000 små og store skridt sparer 16 procent energi

  Egedal har et mål om at bruge 25 procent mindre energi i kommunens ejendomme inden 2020. Her 6 år før deadline er forbruget faldet med hele 16 procent.

  For mere information se her.

 • Politikere i Egedal afviser Ring 5 motorveje
  Politikere i Egedal afviser Ring 5 motorveje

  Politikerne i Egedal Byråd tager kraftigt afstand fra planerne om at etablere motorveje i en transportkorridor gennem Nordsjælland. Det vil ødelægge landsbymiljøer og fredet natur, mener borgmesteren.

  For mere information se her.

 • Egedal er den mest digitale i hovedstaden
  Egedal er den mest digitale i hovedstaden

  Konkurrencen om at blive Danmarks mest digitale kommune er afsluttet. Og Egedal Kommune vandt konkurrencen i Region Hovedstaden. Den nationale vinder bliver kåret den 1. november, hvor Danmark går over til Digital Post fra det offentlige.

  For mere information se her.

 • Borgernes hus har åbnet dørene
  Borgernes hus har åbnet dørene

  Tirsdag åbnede Egedal Rådhus og Sundhedscenter for første gang dørene for borgerne på Dronning Dagmars Vej. Vi er kommet rigtig godt fra start, selvom telefonerne har drillet lidt, fortæller centerchef Kjeld Ebdrup.

  For mere information se her.

 • Dronningens besøg i Egedal
  Dronningens besøg i Egedal

  Tirsdag den 18. november besøgte Hendes Majestæt Dronningen Egedal Kommune og indviede det nye Egedal Rådhus og Sundhedscenter.

  For mere information se her.

 • Egedal renoverer seks skolebygninger
  Egedal renoverer seks skolebygninger

  Seks skoler i Egedal Kommune har hen over sommeren fået foretaget vedligeholdelses- og renoveringsarbejde på deres bygninger. Renoveringerne er blandt andet et led i Byrådets ejendomsstrategi om at reducere energiforbruget for Egedal Kommunes ejendomme.

  For mere information se her.

 • Nyt indkøbsfirma – endnu bedre service
  Nyt indkøbsfirma – endnu bedre service

  Indkøbsfirmaet Multi Indkøb, der leverer dagligvarer ud til omkring 180 borgere i Egedal, er blevet opkøbt af Intervare. Den nye internetbutik har flere lavpris-varer til discountpriser og større sortiment af specielle produkter.

  For mere information se her.

 • Børne- og Skoleudvalget vil sætte fokus på trivslen
  Børne- og Skoleudvalget vil sætte fokus på trivslen

  Børne- og Skoleudvalget gør i et åbent brev status over skolereformen efter fire måneder og opfordrer til at bruge mulighederne for fleksibel arbejdstid.

 • Nyt projekt for regional stormflodssikring
  Nyt projekt for regional stormflodssikring

  Roskilde og Frederikssund kommuner har i samarbejde fået udarbejdet et skitseprojekt for en stormflodssikring ved Kronprins Frederiks Bro. Vi bakker fuldstændig op om initiativet med at sikre Roskilde Fjord med en sluse mod stormflod og oversvømmelser, siger Egedals borgmester Willy Eliasen.

  For mere information se her.

 • Tilbagekøb af Stenløse Rådhus
  Tilbagekøb af Stenløse Rådhus

  Egedal Kommune har tilbagekøbt Stenløserådhus, der siden 2000 har været leaset gennem det såkaldte SOLT-projekt.

  Dermed overholder vi tilbagekøbsaftalen – også selvom vi har lånt 275 millioner kroner i SOLT-depotet til finansiering af det nye rådhus, siger borgmester Willy Eliasen