27 kroner og knofedt for at udrydde Kæmpe-Bjørneklo

Egedal Kommune vil udrydde den upopulære plante Kæmpe-Bjørneklo, som har bredt sig for meget.

Kommunens indsats kostede sidste år 27 kroner for hver af de 42.210 borgere, der bor i Egedal. Men penge er ikke nok, hvis projektet skal lykkes. Der skal også handling til. Og mange borgere gør faktisk med al tydelighed en stor indsats.

Tre års intensiv klapjagt på den giftige Kæmpe-Bjørneklo har båret frugt i Egedal Kommune, hvor den upopulære plante er i defensiven.

Ifølge formand for Miljø- og Teknikudvalget, Peter Hansen, skyldes succesen i høj grad, at borgene i 2014 for alvor kom ind i kampen for at udrydde planten.

I 2013 fik 184 lodsejere et orienteringsbrev fra Egedal Kommune, der mindede dem om, at de ikke bekæmpede bjørnekloen på tilstrækkelig vis. I 2014 har det kun været nødvendigt at udsende 100 orienteringsbreve.

Egedal Kommune fortsætter i 2015 med at bekæmpe bjørneklo på offentlige arealer og med at inddrage borgerne i bekæmpelsen på private arealer.

Budgettet for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørnklo var i 2014 på 1.149.000 kroner. I 2015 er tallet 1.173.570 kroner.