Solceller reducerer elregning med 1,65 millioner

I de seneste år har Egedal Kommune etableret 6.500 kvadratmeter solceller op på en række skoler, sfo'er og idrætshaller til en skattefinansieret pris på 7,3 millioner kroner, når et EU-tilskud er trukket fra.

Det svarer til, at hver af Egedal Kommunes 42.210 borgere har bidraget med 173 kroner. Og det er en investering, der betaler sig.

De 6.500 solceller har nemlig i regnskabsåret 2014 produceret næsten 1 million kWh årligt, hvilket svarer til en rabat på Egedal Kommunes elregning på 1,65 millioner kroner.
Det kommer alle til gode og betyder, at solcellerne betaler sig selv hjem over 7 år.

Med de nuværende solceller vil Egedal Kommune dække 15 procent af elforbruget i egne bygninger med vedvarende energi fra solen. Og det er en del, når man tænker på, at Egedal Kommune har et bygningsareal, der svarer til 16.000 parcehuse eller 220.000 m2.